Persialaiskissat ry järjestää joukkosilmätarkastuksen Malmin eläinklinikka Apexin Silmäcenterissä Helsingissä perjantaina 13.11.2020 klo 18-20!

Persialaiskissat ry järjestää joukkosilmätarkastuksen Malmin eläinklinikka Apexin Silmäcenterissä Helsingissä perjantaina 13.11.2020 klo 18-20!
Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri ja silmätarkastuseläinlääkäri Sari Jalomäki suorittaa virallisen silmätarkastuksen joukkotarkastukseen ilmoitetuille persialaisille ja exoticeille. Joukkotarkastukseen mahtuu mukaan max 20 kissaa.
Virallinen silmätarkastus on jalostustarkastus, jolla voidaan ennaltaehkäistä perinnöllisten silmäsairauksien esiintymistä. Omistaja saa tarkastuksesta kissalleen virallisen silmätarkastuslausunnon. Samassa yhteydessä voidaan ottaa myös verinäytteet lähetettäväksi Helsingin yliopistolla ja Folkhälsanilla käynnissä olevan Kissojen geenitutkimuksen ja sekvesteritutkimusprojektin käyttöön.
Sekvesteri on kissoilla esiintyvä silmän sarveiskalvon krooninen, kuolioinen rappeumamuutos. Professori Hannes Lohen tutkimusryhmän tekemässä suuressa suomalaisten kissojen terveystutkimuksessa (julkaistu 29.8.2016) sekvesteri todettiin persialaisten ja exoticien rotutyypilliseksi sairaudeksi. Myös työn alla olevassa PER/EXO Kasvatuksen Tavoiteohjelman (KTO) terveyskyselyyn tulleissa vastauksissa sekvesteri nousi esiin.
Persialaiskissat ry suosittelee silmätarkastuksen tekemistä kaikille kasvatukseen käytettäville kissoille. Myös lemmikeille tehty silmätarkastus antaa arvokasta tietoa kasvattajalle ja omistajalle kissan terveydentilasta.
Silmätutkimuksen hinta joukkotarkastuksessa on 65 euroa ja verinäytteenotto 15 euroa per kissa. Persialaiskissat yhdistys sponsoroi jäsenilleen joukkosilmätarkastuksen yhteydessä verinäytteenoton kissageenit tutkimukseen.
Ilmoittautumiset ennakkoon 30.10. mennessä sähköpostitse kirsi.tero@gmail.com tai puhelimella 040 772 3459.