Pennut

Pennut

Kaikki Persialaiskissat ry:n kasvattajalistauksessa luetellut kasvattajat ovat rekisteröityneitä kasvattajia ja pentulistalla ilmoitetut pennut ovat rekisteröityjä tai rekisteröimiskelpoisia. Persialaiskissat ry suosittelee, että jokaisesta pennusta tehdään kirjallinen kauppasopimus. Luovutettaessa pennun tulee olla  vähintään 14 viikkoa vanha ja rokotettu.

Pentulistalla olevat pennut. Kasvattajamme päivittävät itse uutta kotia etsivien pentujen tiedot Pentulistallemme ja huolehtivat omien yhteystietojensa ylläpidosta kasvattajalistauksessa.

Kasvattajat-sivulta löydät jäsenistömme kasvattajat.

Pentuvälittäjältä voit kysellä myös tietoja vapaina olevista pennuista tai muista pennun hankintaan liittyvistä asioista.

Rotuneuvojat auttavat erilaisissa persialaisen ja exoticin hoitoon tai kasvatukseen liittyvissä asioissa.

Persialaiskissat ry:n pentuvälityksestä voit löytää useamman katto-organisaation alle rekisteröityjä pentuja

Persialaiskissat ry on rotuyhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää ja tukea kaikkia rekisteröityneitä suomalaisia persialaisten ja exoticien kasvattajia katto-organisaatiosta välittämättä. Tämän johdosta Persialaiskissat ry:n kasvattajalistauksesta ja pentuvälityksestä voit löytää useamman katto-organisaation alle rekisteröityjä pentuja.

Suomen Kissaliitto ry rekisteröi kissat Eurooppalaisen kissojen kattojärjestön Federation Internationale Felinen (FIFe) ja Suomen Kissaliitto ry:n omien rekisteröintisääntöjen mukaan. Kissaliitossa kasvattajan täytyy aloittaa pentujen rekisteröinti viimeistään kolmen kuukauden ikään mennessä. Pennulla on siis yleensä luovutettaessa olemassa jo Kissaliiton rekisterikirja. Kissaliiton kotisivut

 

The Cat Fanciers’ Association, Inc (CFA) on amerikkalainen kissarekisteri. Kasvattaja tekee pentuerekisteröinnin, jolloin jokaiselle pennulle tulee blue tai yellow -slip, jolla pentu voidaan rekisteröidä yksilöllisesti. Näillä slipeillä voidaan pentu luovuttaa uuteen kotiinsa. Yksilöllisesti rekisteristeröidyllä pennulla on taas green slip. Ikärajaa rekisteröinnille ei ole. CFA:ta Suomessa edustaa Cat Fanciers of Finland ry (CFF).

 

The International Cat Association, Inc (TICA)
Samoin kuin CFA:ssa, kasvattajan on ainoastaan tehtävä pentueen rekisteröinti ja yksilöllisestä rekisteröinnistä voi huolehtia omistaja.
TICAa edustaa Suomessa Finticat.