Turkinhoito

Turkinhoito

Persialaisen ja exoticin turkki kammataan, harjataan ja pestään säännöllisesti. Hyvin hoidettuna persialainen on upea ilmestys ja sen omistajasta riippuukin, kuinka kaunis sen pitkä, tiheä ja silkkimäinen turkki on parhaimmillaan. Vaikka exoticin turkki on lyhyt, ei se ole tavallisen lyhytkarvakissan turkin kaltainen. Turkki on pehmeä ja ilmava sekä tavallisen kissan turkkia pidempi ja paksumpi.

Näyttelyä varten persialainen ja exotic trimmataan erityisen huolellisesti – onhan kissanäyttely kauneuskilpailu, jossa turkin kunto huomioidaan. Persialainen upeassa turkissaan on näyttävä ilmestys, joka varmasti hurmaa useimmat ihmiset. Lemmikkipersialaisen turkin hoitaminen koostuu samoista elementeistä kuin näyttelykissankin, mutta kyse on enemmänkin kissan kanssa seurustelemisesta. Kissat ovat tottuneet kampaamiseen ja harjaamiseen pienestä alkaen ja useimmat myös nauttivat siitä.

Persialaiskissa pestään 1-2 kuukauden välein ja pesu kuivauksineen vie noin tunnin verran aikaa. Tärkeintä pesussa on saada turkki puhtaaksi ja rasvattomaksi, sillä puhdas turkki ei takkuunnu ja on helppohoitoinen. Huolellinen kuivaaminen on tärkeää aina pesun jälkeen.

Näin peset persialaisen ja exoticin turkin